I didn’t give in

430bafb8e833f5c8898e3e9fcf909393

(gisterenavond)

Ik kom net van de badkamer. M’n mouwen opgerold, kaakspieren losgeschud. Ik klikte het licht aan, keek naar mezelf in de spiegel en besliste om rechtsom te keren.

Bijna was ik terug bij af. Maar ik hield mijn eten binnen. Ik had niet voor niets zo hard gevochten.

Er gebeuren de laatste maanden heel wat spannende dingen in mijn leven: een nieuw lief, een nieuw appartement, een nieuw boek en nieuwe projecten. Begrijp me niet verkeerd, deze gebeurtenissen maken me ontzettend gelukkig, content, ze geven me liefde en een soort opvulling van ambitie. De sympathie van alle kanten is geweldig en steunt me stevig in de rug. En toch voel ik me opgedraaid. Verandering maakt me soms bang, al zoek ik het evenzeer vaak op. Ik vind het moeilijk om mijn evenwicht te houden als te veel mensen en te veel dingen aan me trekken. Als verwachtingen hoog zijn. Al ben ik vooral zélf diegene die ze stelt. De ironie.

Dus probeer ik nu simpelweg te slapen. Te mediteren en te wandelen. Mijn sterkte te vinden in mijn job als visagiste (wat ik nog het allerliefste doe). De drang naar controle los te laten. En te babbelen met zij die het dichtst bij me staan. Morgen voel ik me waarschijnlijk wel weer beter. Want zo gaat dat dan, toch? Ups en downs, omhoog en omlaag, ontspanning en angst. Ik probeer dit moment niet als een zwakte te zien, wat me heel wat energie vergt, en kijk weer met trots naar mijn spiegelbeeld. You didn’t give in girl. You didn’t give in.

2 gedachtes over “I didn’t give in

  1. Wow, wel een groot signaal denk ik. Ik ben blij dat ik daarnet op je instagram zag dat je wat tijd maakt voor zelfzorg. Het lijkt me gezien al die veranderingen ook heel normaal dat je even wankelt/de. Doe maar niet alleen aan zelfzorg maar laat ook voor je zorgen, xx

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s