lief voor mijn lijf

 

_F7A7674 copy
Picture by Kris Desmedt

 

Ingehouden adem. Kleine angstvlinders in de buik en kriebelende miertjes over mijn rug…. Zo voelt het ongeveer als een boek waar je hart en ziel hebt ingestoken, vorm krijgt.

‘Lief voor mijn lijf’ is ondertussen quasi volgroeid en het was me de dracht wel, hallelujah…. Praten, schrijven, lezen en contempleren rond body positivity deed me beseffen dat ik er zelf ook nog niet hélemaal ben. Dit blijkt trouwens een normaal gegeven. Eigenliefde kent pieken en dalen, stralende dagen en donkere momenten, vloektirades en hitsige verkenningssessies. En dat kan, dat mag, wat een geruststelling.

In mijn boek praat ik over wat ons lichamelijk ideaalbeeld nu juist is, hoe de invloed van geschiedenis, mode, media, reclame en vooral onze directe omgeving hierop zijn sporen kan nalaten. Ik vertel over mijn eigen ervaringen rond eetstoornissen, onzekerheden, persoonlijke evolutie en de huidige vriendschap tussen mijn lichaam en mezelf. Ook onderwerpen als seksualiteit, beweging en voeding komen aan bod. Niet op een dwingende manier, maar eerder als aanzet om op ontdekking te gaan naar hoe jouw lichaam en geest reageren op al dat lekkers en gezond. Tenslotte brengt ‘Lief voor mijn lijf’ vele tips, tricks en taakjes die jou op een speelse en frisse manier kunnen stimuleren in het respecteren van jouw lichaam en dat van anderen.

Nu moet ik natuurlijk ontzettend eerlijk zijn: ik had hulp nodig bij het schrijven van dit boek. Muchos! Want naast persoonlijke visie en ervaring, leek het me noodzakelijk om ook een professionele achtergrond te brengen, en die vond ik bij medische psychologe An Vandeputte, seksuoloog Wim Slabbinck, bewegingsdeskundige Max Icardi, en voedingscoach Karolien Olaerts. Ik zat ook samen met Sensoa, Wil Jong Niet Hetero, en de dames van Charlie magazine. Ze verbreedden mijn kennis en lieten me invalshoeken zien die ik nog nooit eerder exploreerde.
Op dit eigenste moment doet de eindredactie zijn job, en smelt de grafische vormgeving mijn woorden samen tot een mooie bundel waar ik hopelijk heel erg trots op mag zijn.

13517946_10153578039841496_1859821072_o

We zijn er bijna…

Liefs,

Sabine

2 gedachtes over “lief voor mijn lijf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s