let’s be nice

 

544c9061c2c64541d400bda3656292c8-1
by Irving Penn

‘Let’s be nice to each other, ok?’, schreef hij.

Na dagen van afstand, bitterheid, onzekerheid en angst, van frustratie en woede, van korte zinnen en felle reacties, waren dat de woorden die me deden ontdooien. De rust waarmee hij ze uitsprak – alsof de lettergrepen mijn haren streelden – lieten tranen opwellen. Ik had boosheid laten binnenglippen in iets dat puur en echt was, en schuldgevoel stak plots de kop op.

‘Ok, babe, you’re right’. En ik voelde mijn schouders zakken. Ik kon weer ademen.

Een beetje later stond ie voor zijn iPad (lange afstandsrelatie, remember) te dansen terwijl de popcorn pofte.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s