kwaad bloed

3

 

Ik ben kwaad, verdomme, en krijg het amper van me afgeschud. Opmerkingen komen tegenwoordig veel te persoonlijk binnen, mijn lontje is in constante staat van ontvlambaarheid. Ik ben kwaad, verdomme, en  omkering voelt ondoenbaar.

Een lerares die een pedofiele relatie heeft met haar leerling.

Een vrouw die bij de aangifte van haar verkrachting zélf in de cel wordt gestoken voor overspel.

Een vader die ons medelijden wil omdat zijn verkrachtende zoon sinds z’n terechtstelling geen biefstuk meer binnenkrijgt.

Een man die z’n godsdienst misbruikt om in de wilde weg zo’n 50 lgbt-leden neer te knallen.

Een tv-programma dat jongens toont hoe je je toekomstige vrouw afranselt.

Incestueuze, racistische of seksistische celebrities die de hand boven het worden gehouden omdat ze….tja….celebrities zijn.

Het parasiteren op bovenstaande en zoveel andere hartverscheurende nieuwsfeiten, door politieke spelers, man- of vrouwhatende medemensen, religieuze leiders, en malafide figuren tout court, om de eigen agenda kracht bij te zetten.

Ik ben kwaad, verdomme, en vind er bijna geen woorden voor.

Een vriend die me onlangs van de éne dag op de andere liet vallen, nadat hij me op set met de grond gelijk had gemaakt. Terwijl de rest toekeek en niet voor me opkwam, ook al waren ze het met me eens.

Een collega die het fijn vond om amoureuze roddels over me te verspreiden, waardoor ik internationale opdrachten aan m’n neus zag voorbij gaan.

De racistische ‘grapjes’ van kennissen als ze horen dat mijn lief een bruin kleurtje heeft. Om nog maar te zwijgen van waarschuwingen à la ‘Pas maar op, zwarte mannen gaan allemaal vreemd!’

Een fotograaf die met z’n poten nooit van mijn billen kan blijven, maar zoveel macht heeft zodat ie, bij openlijke vermelding van zijn naam en reputatie, àlles kan ruïneren waar ik ontzettend hard voor gewerkt heb.

Ik ben kwaad op en teleurgesteld in alles wat er op dit moment gaande is, op grote en kleine schaal, in mijn persoonlijke wereld en in die van anderen. Ik ben gefrustreerd dat machteloosheid de bovenhand heeft genomen en woorden als wapens in mijn mond legt. Ik dacht dat ik dit soort woede ontgroeid was, en dat ben ik blijkbaar niet.

Ik ben kwaad.

2 gedachtes over “kwaad bloed

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s