make love to yourself, not war

tumblr_ly9tw1KYH01qhtyefo1_500

 

Vrouwen worden vaak in categorieën geduwd. Of wat zeg ik… Neen, dit gebeurt naar hartelust met alleman. Hokjesdenken houdt ons een waas voor dat iedereen in te schatten valt, en daar voelen we ons het veiligst bij.

Zelf ervaar ik de druk wel eens om 24/7 een zedig, braaf meisje te moeten zijn, dat op haar stoutste momenten misschien zachtjes even haar liezen raakt tijdens het bekijken van The Notebook.

Niets staat verder van de waarheid. Niet dat er iets mis is met een goeie portie romantiek! Graag zelfs, en het màg met Ryan Gosling! Ik offer me zonder tegenzin op om in zijn idyllische dromen te verschijnen. Maar op andere, meer vrijpostige, momenten draait hier eerder Youporn op mijn computer. Liever dàt dan de zoveelste romcom die ons moet doen geloven dat als je maar mysterieus, terughoudend en verlangend genoeg bent, alles tot een happy ending kan leiden.

Spoiler alert: It doesn’t!

Over happy endings gesproken: Ik deed gisteren mijn duit in het zakje in ‘Het Grote Orgasme Onderzoek’ dat Charlie Magazine en Het Nieuwsblad Magazine op poten hebben gezet.

Allereerst ontsnapt me hierbij een welgemeende “Halleluja”! Praten over seksualiteit en lichamelijkheid is één van mijn favoriete activiteiten. Hiermee bedoel ik niet de lompe praat die wekelijks passeert aan de toog van café ’t Hoekske, of de betweterige toon van Goedele Liekens die verplichtingen in de bedstee brengt. Nee, het interesseert me oprecht hoe de vrouwelijke en mannelijke anatomie én geest ons tot plezierige (consensuele) hoogtes kan leiden. Is dat geen mirakel, hoe de aanraking van huid het hoofd kan laten knetteren? Is dat niet iets om te vieren? Ik steek met graagte vuurwerk af bij de ontsnapping van mijn volgend orgasme!

De openheid van menig seksgenoot op Charlie Magazine doet me trouwens ontzettend plezier. Ik lees over de middelbare vrouw die in haar huwelijk nog steeds de tijd neemt om, samen met haar man, de lakens de bevuilen. Over het jonge veulen dat haar knopje leert beminnen bij de kracht van een douchestraal. Over vrouwen die hun lichaam eindelijk leren kennen onder de aanrakingen van die éne kerel.

Er wordt in Vlaanderen gesquirt en bemind, geneukt en gepraat, en wat maakt me dat blij! Bedstee-moeilijkheden vinden hier ook een uitlaatklep, en ik kan me voorstellen wat een deugd het moet doen om te lezen dat er héél wat meer vrouwen zijn die een orgasme als een zeldzaamheid ervaren. Je bent niet alleen.

Ikzelf proef soms schaamte op de lippen nadat ik lust heb toegelaten. Ergens heeft het zich in mijn reflexen genesteld dat ik niet altijd mag genieten van mijn eigen seksualiteit, en dat stoort me. Zeker solo-liefkozingen worden, na de feestelijke verlossing, onthaald met gêne.

Een punt om werk van te maken. En dus als je me de komende weken iets minder op Facebook ziet verschijnen, weet dan dat ik bezig ben met een persoonlijk projectje. Of hé, misschien is dat iets wat we allemaal moeten doen: technologie en media aan de kant schuiven en weer leren genieten van onszelf, zonder bedekking en zonder complexen. Ik schrijf mijn nieuwste mantra alvast in grote letters op de slaapkamermuur:

Make love to yourself, not war.

5296ff026ed2f14a993abb001b2edea8.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s