de sterkste schouders van de hele wereld

10264278_10152064401816496_858390029743164528_n.jpg

Ik kijk naar Via Annemie. Over afscheid nemen. En plots bedekt het mijn schouders, als een wollig, smorend deken. Ik schud mijn hoofd bij al deze verstikking. Een einde kan schoon zijn. Een einde kan vredig en warm zijn. Het kan een finish betekenen die, na een boeiend en meeslepend leven, eindelijk wordt behaald. Maar ik voel alleen maar een wurggreep en hap naar adem.

Mijn zintuigen staan op scherp de laatste tijd. Ze zoeken naar oude geuren, aaien de aanblik van gevlekte handen. Het woord ‘kanker’ is gevallen in mijn directe omgeving en nog nooit voelde alles zo nutteloos. Haarloze gedaantes, ga toch weg. Ik heb geen zin in aftakeling en wil niet denken aan vechten. Vechten impliceert strijd. Strijd is pijn. Pijn is lelijk, wat menig artiest ook mogen beweren.

Hoe doe je dat eigenlijk, het loslaten van eindeloze veiligheid? Hoe blijf je vredig terwijl je enkel in staat bent tot bevriezen en weglopen? Met een beetje chance hebben we nog alle tijd, en we denken allemaal van wel, maar ik pieker vaak nachtjes door. Waar mag ik alsjeblief mijn vermoeide hoofd leggen?

In dit licht is het moeilijk om naast de schaduwen te kijken. Dus zal ik het eens moeten leren, dat niets blijft wat het is. En dat de diepte van schoonheid gelijk loopt met de kans op verlies. 2 tranen heb ik voor deze bevinding, en dan berg ik weer alles op. Dan ga ik weer genieten van je zilveren kruin en aanblik, en alle kattenkwaad dat we delen.

Met af en toe mijn donkere kopje op je schouders. Schouders die voor mij altijd sterk zullen blijven. Vergeet dit niet: altijd.

Liefs

Sabine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s