the frenchman blues

 

11947545_10153007855311496_2887887098930060829_n

De zomer dwong me tot het accepteren van eindigheid. Mister French kwam en vertrok weer. Bloeien en bloeden. Ik had het al vaker meegemaakt, maar nog nooit met zo weinig respect en zo veel brutaliteit. De pathetiek spoot via deuren en ramen, dixit mijn dramatische instagramposts. Erover joh.

Dus, ik was belogen door een man met meerdere vrouwen. Hij had m’n vertrouwen gevraagd, gekregen en bij het huisvuil gezet. Volgens mij ligt het daar nog ergens te rotten, check maar eens. Bon, na de gebruikelijke ontkenning en verlamming kwam de allesoverheersende agressie en ik schrok van mijn eigen driftigheid. Woede is een sluipende moordenaar, met wraakzin als zijn wapen. Ik zeg het je.

Het heeft me maanden gekost om salut te zeggen. Salut aan zelfhulpboeken en therapeutische schranspartijen. Salut aan de bitterheid waarmee ik alles en iedereen sindsdien benaderde. Salut aan zijn stilte die verdomme pijn deed aan mijn oren.

Salut.

En toch denk ik soms nog aan hem. De man uit het Zuiden met krullende bovenlip en héél nieuwsgierig vingertoppen. De schrijver die me Franse wijn leerde drinken bij het tikken van zijn pen. Hij knuffelde als de beste en vond bevestiging in mijn lachen en kreunen.

Ik zie hem niet meer graag en twijfel of ik het ooit echt heb gedaan. En wat zijn ware intenties waren zal ik nooit zeker weten. Al kan ik het vast wel vermoeden. Toegegeven, het houdt me op onzekere momenten meer bezig dan me lief is.

Maar zoals het alom bekende citaat van Geordie Shore’s Vicky luidt:“ Not every mistake is a lesson learned. Sometimes it’s just a stupid mistake. Period.”

En daarom is uiteindelijk de kous af.

Lul.

Liefs,

Sabine

Een gedachte over “the frenchman blues

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s