popcorn-etiquette

op16873

 

Mijn moeder en ik, dat is je reinste Thelma & Louise. Texasiaans gegil loert om elke hoek, als wij twee op de wereld worden losgelaten. Waarschijnlijk omdat we beiden even onhandig en luidruchtig zijn, of ‘enthousiast’, zoals ik het liever noem. In ieder geval, je zou je dood ergeren aan ons.

En zo was het vorige week nog eens tijd voor een date. We hadden het even gehad met onze mannen en wilden enkel nog Steven Spielberg’s verhaal horen.

Nu valt er met mij niet naar de film te gaan zonder het nodige gesneukel. Serieus, haal je snobistische, zure neus uit de lucht, bij films hoort overpriced snoepgoed. En kan je daar niet tegen, dan zullen wij naar alle waarschijnlijkheid nooit goeie vrienden worden.

Maar ik blijf een schappelijk beestje, echt waar, en probeer me deftig te gedragen in openbare ruimtes. Dus ontwikkelde ik voor mezelf én voor jou de popcorn-regel van vijf:

  1. Begeef je rustig naar je zitjes en hou die overladen beker popcorn in check. Occasionele gulzigheid is menselijk, maar hoeft niet op anderen te kleven.
  2. Beveilig je overdaad aan snacks en houd deze op je warme schoot of op de zetel naast je. De bioscoopzaal is geen Spartacus-parcours en een mens wil op zo’n avond niet al slalommend op zoek gaan naar zijn zetel.
  3. Nu kan het vreten beginnen, en er is geen houden meer aan: Prooien worden verslonden, kaassaus druipt van de kin, meervoudige junkfood orgasmes, ahhhh. Fijn zo. Maar kies je momenten. Timing people, TIMING! Is Jack net, met ijspegels aan de neus, afscheid aan het nemen van Rose, laat dan alsjeblief jouw fikken uit je pot! Ik ben aan het genieten van een rondje meligheid en buiten een zeurende viool wil ik door niets anders gestoord worden. Die onderste popcorn zal trouwens heus niet weglopen, ik beloof het je. Just have a little patience. Tot aan de volgende actiescène.
  4. Het zou fijn zijn moest je tong uit de bek van je date blijven. Want laat dit nu niet datgene zijn waar je op hoort te zuigen tijdens een filmpje uit. Ik begrijp het hoor, je bent verliefd en je wil wat. Maar ik zit liever niet naast een koppel dat mekaars vleeslapje smikkelend zit binnen te spelen.
  5. De film is gedaan, en het was fantastisch! Of wat minder, maar dan ben je waarschijnlijk in de Bond-val getrapt. Soit, als je een béétje opvoeding hebt genoten, ruim je je boeltje in alle rust op. Ik weet het wel, die anderhalve liter cola drukt op je blaas, maar aan de toiletten is het toch aanschuiven, dus chill the f*** down.

Voor de flinkbeboezemde vrouw heb ik trouwens nog een annex: Check in alle subtiliteit even je decolleté. In vele gevallen zijn die dubbel d’s een bermuda driehoek voor gepofte maïs.

Geen dank!

Liefs,

Sabine

 

Een gedachte over “popcorn-etiquette

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s